logo 
Slovenija English German

Predstavitev

 

 

Gorilnik na peletno biomaso Fenix™ predstavlja novost na trgu. Uporabnikom obstoječih sistemov ogrevanja namreč omogoča enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti. S tem uporabniki pridobijo na praktičnosti ogrevanja v primerjavi z uporabo trdih goriv in, ko pa gre za kurilno olje, pa tudi večjo okoljsko sprejemljivost in do 50% nižje stroške ogrevanja. Glavne prednosti gorilnika Fenix™ so:

 

 

  Gorilnik na pelete
 • Enostaven priklop na obstoječe kotle brez posebnih posegov:

 

  • na vse tipe za drva ali kombinirane drva/olje
  • na večino tipov na kurilno olje

   

   

 • Inovativen vžigni sistem, ki zagotavlja :

 

  • najhitrejši vžig (1 min)
  • najmanjšo porabo električne energije (80 W)

   

   

 • Inovativno zasnovana gorilna komora, ki zagotavlja:

 

  • enostavno montažo brez posegov v kotel
  • daljšo življenjsko dobo tako gorilnika kot tudi kotla

   

Enostavnost vgradnje gorilnika omogoča njegova posebno oblikovana gorilna komora. Komora je zračno hlajena s pomočjo predgrevanja zraka, ki se ga vpihuje v gorilno komoro za potrebe gorenja. To precej zniža stroške same montaže, podaljšuje pa tudi življenjsko dobo tako gorilnika kot obstoječega kotla v primerjavi z uporabo večine drugih gorilnikov na trgu.

Zasnova komore omogoča tudi visoke izkoristke izgorevanja peletov in s tem tudi majhne količine dobljenega pepela.

Druga napredna novost je vžigni sistem, ki zagotavlja hiter vžig peletov v  eni minuti ob porabi le 80 W električne energije. To omogoča tudi uporabo gorilnika povsod tam, kjer nimamo na voljo omrežne napetosti (na primer počitniške hišice in podobno).


Gorilnik na pelete Fenix™ je 100% slovenski proizvod – razvit in izdelan v podjetju Inovateh s sestavnimi deli slovenskih dobaviteljev. Odlikuje tudi atraktiven, kompakten in dodelan videz. Ima vgrajen elektronski krmilni sistem, ki omogoča enostavno in učinkovito uravnavanje delovanja gorilnika in se dobavi skupaj s transporterjem za pelete (polžem), tako da uporabnik potrebuje le primerno posodo, ki bi služila kot zalogovnik za pelete. In to je vse, kar potrebujete za prehod na precej bolj varčno in optimalno ogrevanje vaših bivalnih prostorov in pripravo tople sanitarne vode.

 

Poslovni partnerji
Kontakt